Ik wil meer informatie of een afspraak


  Ik wil meer informatie of een afspraak


   Rodetorenkaai

   Uitverkocht – Het nieuwe boegbeeld van de Gentse jachthaven, appartementen met een gevelbreedte van 30 meter en zicht over Portus Ganda.

   Vraag meer info

   • Rodetorenkaai 5-7, Hagelandkaai 1, 9000 Gent
   • 5 luxeappartementen met 2 tot 3 slaapkamers
   • Ondergrondse parking
   • Uitverkocht

   Locatie

   Luxe appartement - Rodetorenkaai Gent - uitzicht

   Portus Ganda, de samenvloeiing van Leie en Schelde, is de plek waar Gent ooit ontstond. Vandaag is dit een idyllische haven voor plezierjachten, en de vaste stek voor heel wat populaire evenementen, waaronder het nieuwjaarsvuurwerk, het lichtfestival, Sinterklaas-aankomst… Niettemin kon de buurt haar residentieel karakter behouden, wat de jachthaven vandaag één van de meest gegeerde woonlocaties van de binnenstad maakt.

   Het project zelf is gelegen op de hoek van de Rodetorenkaai en de Hagelandkaai, op de kop van de jachthaven. Deze unieke locatie geeft het project een uitzonderlijk uitzicht van meer dan 300m over dit Gentse water.
   De brede voorgevel kent een zuidwest oriëntatie, waardoor de appartementen zowel kunnen profiteren van het unieke uitzicht als van een optimale bezonning.

   Concept

   Het project Rodetorenkaai wil de bewoners maximaal laten genieten van deze fenomenale woonlocatie en de buitengewone zichten.

   Het ontwerp is van de hand van Seger Delmulle van Delmulle Delmulle architecten, die onder meer is opgenomen op de lijst van beloftevolle architecten van de Gentse Stadsbouwmeester. Het gebouw wordt vormgegeven met statige kolommen in een grijs-beige beton. Daartussen wordt warmte in de gevel gecreëerd door ramen én rolluiken in tropisch hardhout. De automatische rolluiken verzorgen naast zonnewering ook de privacy voor de appartementen en geven een dynamisch effect aan de gevel. Glazen balustrades zorgen voor transparantie van binnen uit en laten de bewoners ten volle genieten van de plafondhoge ramen. Centraal torent een duplex penthouse met interne huislift boven Portus Ganda uit als een nieuwe landmark langs het water.

   In het ontwerp is bewust de keuze gemaakt om slechts 1 appartement te voorzien per niveau, zodat de appartementen op de verdiepingen telkens genieten van een ongekende gevelbreedte langs het water van meer dan 30 meter per appartement. Naast het ruime zuid-west georiënteerde terras, de leefruimte en de keuken hebben hierdoor ook de slaap- én badkamer zicht over het water. De penthouse heeft ramen langs 4 gevels om het meeste te kunnen halen uit de fenomenale zichten en beschikt langs weerszijden over ruime terrassen en een daktuin. Op het gelijkvloers zijn naast de inrit met helling naar de ondergrondse parking ook een kantoor en een appartement met ruime private tuin terug te vinden.

   Dankzij de sterke volumetrie en hoogwaardige materialisatie vormt het project Rodetorenkaai een nieuw baken voor Portus Ganda.

   Luxe appartement - Rodetorenkaai Gent - gevel

   Interesse in dit project?

   Ik wil gecontacteerd worden

   Wilt u graag meer informatie over dit project? We bezorgen u graag alle details.

   Vraag meer info

   close